ČSOP Libosváry
 

Spuštěna nová verze stránek

V pondělí 3.12.2007 jsme spustili tuto novou - již třetí -  verzi webových stránek ČSOP Libosváry.
Obrovský dík za nový web patří členům Ondrovi a Blance, kteří úpravou redakčního systému phpRS a vymýšlením nového vzhledu strávili spoustu času. Děkujeme!


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 03. 12. 2007 | 0 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Exkurze pro lektory

Ve dnech 24.-25.11.2007 jsme pořádali v rámci projektu OP RLZ Zdravá krajina exkurzi pro lektory ekologických výukových programů na téma Zemědělství současnosti.


| Autor: Franta Groessl | Vydáno dne 02. 12. 2007 | 2007 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Brigáda na Pařezovském kopci

Skoročlen LádínV sobotu 1.12.2007 se uskutečnila úspěšná brigáda na Pařezovském kopci. Ve složení - členové Martin, Hanka, Franta a Katka, skoročlen Ládín a nečlen Ondra - jsme vyřezali zdřevnatělé nedopasky a nálety trnek. Ládín s Frantou se oháněli křovinořezy, my ostatní jsme sbírali pořezané trnky, drobnější kousky jsme nakládali na plachtu nebo nosili na vidlích.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 01. 12. 2007 | 1535 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Šance pro řemeslníky ve Třetím světě

Řemeslné výrobky představují nejstarší předmět partnerského obchodu čili Fair Trade. Dnes, kdy hnutí Fair Trade nabylo značně na velikosti, byly partnersky obchodovatelné řemeslné výrobky odsunuty potravinami na vedlejší kolej a prodej těchto výrobků přes svůj objem několika desítek milionů dolarů tvoří jen asi 5% z celkového objemu Fair Trade.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 1727 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Proč je Fair Trade čokoláda jiná?

Mascao je úplně první Fair Trade čokoláda na světě. Je vyrobena z nejjemnějšího kakaa z bolivijské Amazonské nížiny pěstovaného v systému ekologického zemědělství bez používání chemických hnojiv a pesticidů a bez poškozování deštných pralesů.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2489 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Co nevíte o kakau?

Kakaovník pravý (Theobroma cacao) je vždyzelený strom dosahující výšky 6-10 m. Plody vyrůstají přímo na větvích či na kmeni. Plod je zpočátku zelený, později žlutý až hnědý, semena jsou hnědočervená až fialová, s papírovitým osemením, velikostí mandle. Uložena jsou v bělavé až načervenalé chutné dužnině. Usušeným semenům říkáme kakaové boby.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 3374 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Co nevíte o kávě?

Káva je víceletý stále zelený keř, který plodí obyčejně jednou do roka. Pěstuje se ve dvou odrůdách - náročnější, kvalitnější "arabica" pěstovaná převážně v Latinské Americe a méně kvalitní "robusta", která roste hlavně v Africe a Asii.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2140 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Články 295 - 301 z 313 nalezených

|<  <  38  39  40  41  42  43  44  45  >  >|

Všechny články


tyto stránky vznikly úpravou redakčního systému phpRS