Vyzkoušejte Fair Trade produkty!

V našem obchůdku si můžete vybrat podle vlastní chuti vynikající čaj, kávu, čokoládu, kakao, cukr i řemeslné výrobky. Pojďte nakoupit.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 1072 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Cesta do El Ceibo

V rámci půlroční cesty po Jižní Americe Lukáš a Tereza strávili tři měsíce v oblasti Alto Beni v družstvu El-Ceibo. Na vlastní kůži zkusili nejen práci pěstitelů kakaa, ale i způsob jejich života a nahlédli tak pod pokličku projektu Fair Trade.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 10. 01. 2008 | 3976 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Šance pro řemeslníky ve Třetím světě

Řemeslné výrobky představují nejstarší předmět partnerského obchodu čili Fair Trade. Dnes, kdy hnutí Fair Trade nabylo značně na velikosti, byly partnersky obchodovatelné řemeslné výrobky odsunuty potravinami na vedlejší kolej a prodej těchto výrobků přes svůj objem několika desítek milionů dolarů tvoří jen asi 5% z celkového objemu Fair Trade.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 1655 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Proč je Fair Trade čokoláda jiná?

Mascao je úplně první Fair Trade čokoláda na světě. Je vyrobena z nejjemnějšího kakaa z bolivijské Amazonské nížiny pěstovaného v systému ekologického zemědělství bez používání chemických hnojiv a pesticidů a bez poškozování deštných pralesů.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2418 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Co nevíte o kakau?

Kakaovník pravý (Theobroma cacao) je vždyzelený strom dosahující výšky 6-10 m. Plody vyrůstají přímo na větvích či na kmeni. Plod je zpočátku zelený, později žlutý až hnědý, semena jsou hnědočervená až fialová, s papírovitým osemením, velikostí mandle. Uložena jsou v bělavé až načervenalé chutné dužnině. Usušeným semenům říkáme kakaové boby.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 3276 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Co nevíte o kávě?

Káva je víceletý stále zelený keř, který plodí obyčejně jednou do roka. Pěstuje se ve dvou odrůdách - náročnější, kvalitnější "arabica" pěstovaná převážně v Latinské Americe a méně kvalitní "robusta", která roste hlavně v Africe a Asii.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2048 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Co nevíte o čaji?

Čaj pochází z neopadavého keře, kterému se daří ve vyšších nadmořských výškách, ve vlhčích oblastech tropů a subtropů. Podle způsobu zpracování (fermentace) můžeme rozdělit čaj do tří skupin: černý čaj (fermentovaný), zelený čaj (nefermentovaný) a oolong (polofermentovaný).


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2282 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Více o Fair Trade

Fair Trade lidem nepomáhá příležitostnou charitou, ale vytváří podmínky, v nichž si mohou svou prací pomoci sami. Je jen na nás, spotřebitelích, dáme-li jim tuto možnost. Správnou volbou při nákupu může o způsobu života lidí na druhé straně planety spolurozhodovat každý z nás.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2406 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Co je to Fair Trade?

V roce 2005 jsme se začali zabývat propagací a prodejem Fair Trade - Spravedlivého obchodu. V současné době nabízíme široký sortiment Fair Trade produktů, zejména pestrou paletu káv, čajů, čokolád, dále kakao, třtinový cukr a řemeslné výrobky. Jsme členy Společnosti pro Fair Trade a rozvojové vzdělávání.


| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2640 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

tyto stránky vznikly úpravou redakčního systému phpRS