Recepty ze semináře Vaříme z biopotravin

Paní Dana Petráková se s námi podělila o několik zajímavých receptů, které můžete vyzkoušet i Vy. Uvařte si s námi Obilnou kaši, pohankové karbanátky, pohankové palačinky, cizrnovou pomazánku, jahelník, cizrnový salát a javorový nápoj. Všechny použité suroviny jsou v biokvalitě.

| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 02. 04. 2008 | 2349 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Jak jsme vařili z biopotravin...

Z biovařeníV pátek 28.března 2008 pozvalo Environmentální informační centrum Domažlice všechny zájemce o biopotraviny na seminář Vaříme z biopotravin aneb je to snadné..., který se konal od 17 hodin v kuchyňce Základní školy Komenského 17 v Domažlicích. Seminářem provázela paní Dana Petráková. Na úvod se účastníci dozvěděli, co jsou biopotraviny, jak se označují, jaký je rozdíl mezi konvenční potravinou a bioproduktem.

| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 02. 04. 2008 | 2758 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Zprávy od Čertíků

Příprava na jaro 5.3.2008

Opět přináším malé shrnutí, abyste si mohli udělat představu o tom, co se dělo v uplynulém čtvrtletí (tj. od ledna do března 2008) na Čertíkovi.

 

A nezapomeňte se podívat na fotečky do galerie ,  Čertíci jsou totiž moc roztomilí:-).


| Autor: Blanka Valášková | Vydáno dne 24. 03. 2008 | 2053 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Velikonoční dílničky

Velikonoční dílnička 21.3.08

V pátek 21.3.2008 se v ekocentru konaly Velikonoční dílničky. Návštěvníci akce filcovali kytičky a jarní dekorace z ovčí vlny. Podle počtu výrobků na jednu osobu se jim to velmi líbilo:-). Také vyráběli přáníčka se skořápkami.  Děti se zabavily i s omalovánkami. Této tříhodinové akce se zúčastnilo 8 dospělých a 11 dětí. Více fotek z akce si můžete prohlédnout v galerii.


| Autor: Blanka Valášková | Vydáno dne 22. 03. 2008 | 2848 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Přednáška Voda v Domažlicích

Přednášející Jindřich Duras Ve čtvrtek 13.3.2008 se konala v malé jídelně domažlického gymnázia přednáška Ing. Jindřich Duras PhD. na téma Voda aneb všechno, co jste chtěli vědět o vodě a báli jste se zeptat. Přednášející hovořil o vodě v krajině a o důležitosti přirozených meandrujících toků, které mají vysokou přirozenou samočisticí schopnost.

| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 19. 03. 2008 | 2887 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Rýže natural s fazolkami adzuki

Rýže natural a fazolky adzuki

Další jednoduchý recept na hlavní jídlo (tedy možná použitelné i jako příloha k masu?) z luštěnin. Má zajímavou "oříškovou" příchuť díky fazolkám adzuki. Nepochybně má i spoustu obměn.

Ve své verzi jsem použila: stejný díl rýže natural a fazolek adzuki, cibuli + olej na osmažení, rajčata, sůl, popř. podle chuti pórek, česnek apod.


| Autor: Blanka Valášková | Vydáno dne 16. 03. 2008 | 7410 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

O brigádě, která se nekonala

Sobotní ráno ve ŠtítarechNa víkend jsme měli naplánovanou brigádu na Štítarském kopci, chystali jsme se uklidit pořádnou hromadu pokácených akátů a trochu s tím "pohnout". Předpověď počasí nebyla nejpříznivější - vítr dosahující síly orkánu a silný déšť.

| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 02. 03. 2008 | 2285 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

Články 274 - 280 z 316 nalezených

|<  <  39  40  41  42  43  44  45  46  >  >|

Všechny články


tyto stránky vznikly úpravou redakčního systému phpRS