Rýže natural s fazolkami adzuki

Rýže natural a fazolky adzuki

Další jednoduchý recept na hlavní jídlo (tedy možná použitelné i jako příloha k masu?) z luštěnin. Má zajímavou "oříškovou" příchuť díky fazolkám adzuki. Nepochybně má i spoustu obměn.

Ve své verzi jsem použila: stejný díl rýže natural a fazolek adzuki, cibuli + olej na osmažení, rajčata, sůl, popř. podle chuti pórek, česnek apod.



Fazolky adzuki jsem večer namočila do vody a druhý den před vařením vodu vyměnila. Fazolky jsem uvařila (cca 1,5 hodiny, ale možná by stačilo kratší dobu), po hodině vaření osolila a potom jsem z nich slila vodu. Zatím, co se fazole vařily, jsem 2x spařila rýži natural, osolila a vařila do měkka (cca 25 minut, dle druhu rýže). Rýži a fazolky jsem přesypala do jednoho z hrnců, ve druhém jsem osmažila cibuli - na ni jsem opět přesypala rýži a fazole adzuki, řádně promíchala a přidala nadrobno nakrájená rajčata a vše jsem ještě prohřála na plotně. Možno dochutit ještě česnekem, pórem a jinou zeleninou.


| Autor: Blanka Valášková | Vydáno dne 16. 03. 2008 | 7197 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

tyto stránky vznikly úpravou redakčního systému phpRS