Rychlé špaldové rizoto

Špaldové rizoto

Rizoto ze špaldových krup je velmi rychlé jídlo. Na jeho přípravu potřebujete cca 30 minut. Všechny suroviny používám v biokvalitě.

 

Suroviny (4-6 porcí):

balíček špaldových krup, balíček mražené máslové zeleniny

2 cibule, olivový olej, česnek čerstvý nebo granulovaný

bylinkovou sůl, pažitku, sýr



Kroupy propereme a vložíme do hrnce se studenou vodou a lžící oleje. Vaříme pod pokličkou bez míchání 20-40 minut, záleží na tom, jak chcete mít kroupy uvařené. Než se kroupy uvaří, orestujeme si cibulku s česnekem, kterou pak přidáme k vařeným kroupám. Na stejné pánvi můžeme podusit mraženou máslovou zeleninu s trochou vody. Zamícháme s kroupy, dochutíme bylinkovou solí, popř. ještě česnekem. Přidáme hrst najemno nasekané pažitky a promícháme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 13. 05. 2009 | 5366 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

tyto stránky vznikly úpravou redakčního systému phpRS