Proč je Fair Trade čokoláda jiná?

Mascao je úplně první Fair Trade čokoláda na světě. Je vyrobena z nejjemnějšího kakaa z bolivijské Amazonské nížiny pěstovaného v systému ekologického zemědělství bez používání chemických hnojiv a pesticidů a bez poškozování deštných pralesů.



- Je slazena nerafinovaným třtinovým cukrem z Filipín, který obsahuje řadu nezbytných minerálů. Cukrová třtina, z níž se tento aromatický cukr vyrábí, se pěstuje také na přísně kontrolovaných ekologických farmách. - Neobsahuje žádné umělé přísady, barviva a aromata. - Neobsahuje žádné rostlinné tuky ani náhražky kakaového másla. - Aby se lahodná čokoládová chuť více rozvinula, je čokoládová hmota při výrobě až 78 hodin konžována, tzn. hnětena a zušlechťována v tradičních mísírnách. To znamená tři až šestkrát delší dobu, než je obvyklé. - Kakao a třtinový cukr jsou v rámci FAIR TRADE vykupovány za pevné ceny garantující pevnou mzdu a rozvoj farem. Část ceny je použita na projekty místních komunit – budování infrastruktury, zdravotnických zařízení a škol. - je levnější než ostatní podobně kvalitní značkové čokolády, protože cesta od producenta ke konečnému spotřebiteli je v rámci Fair Trade velmi krátká. Pěstitelé zapojení do Fair Trade přitom dostávají za suroviny až čtyřikrát víc než obvykle. Ochutnejte Bio Mascao mléčnou, mléčnou s celými lískovými ořechy, hořkou, hořkou s kokosem, mléčnou s rumovou, cappuccino či lískooříškovou náplní. V řadě Bio Mascao Excellent nabízíme lahodnou hořkou s kakaovými boby, hořkou s mlékem, hořkou s pomerančem, hořkou s mátovými křupinkami, bílou s mandlemi, mléčnou vánoční s kořením a ovocem. Ochutnat můžete i řadu dalších Fair Trade čokolád - stačí navštívit náš obchůdek.

| Autor: Katka Groesslová | Vydáno dne 26. 11. 2007 | 2719 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek

tyto stránky vznikly úpravou redakčního systému phpRS